Войната в Украйна продължава и украинските войници на този етап трябва

...
Войната в Украйна продължава и украинските войници на този етап трябва
Коментари Харесай

Украински командир: Ако загубим Авдеевка е крачка назад, но след това ще направим две напред

Войната в Украйна продължава и украинските войници на този стадий би трябвало да преминат в защита, защото противникът е натрупал сили, дронове и голямо количество артилерия.

Основната задача на украинската страна в този момент е „ да спасим хората, да се окопаем оптимално, да минираме, с цел да не бъдем изтласкани от позициите при никакви условия “, споделя мнението си командирът на взвод за безпилотни апарати на 59-а обособена мотострелкова бригада към ВСУ Андрей Серган пред украинското  " Радио Свобода ".

" На този стадий би трябвало да преминем в защита, това е моята позиция... А след това ще забележим, може би ще съхраним Авдеевка. Всичко зависи даже не от военните, всичко зависи от политиката, от доставките на оръжия, муниции и дронове. Едва тогава можем да приказваме за резултатите - дали ще съхраним Авдеевка или не ", споделя военният.

Серган акцентира, че офанзивите на врага не стопират и загубата на позиция или даже няколко позиции не е краят на борбата.

" Повтарям още един път, даже в случай че има загуба на завода (Авдеевския коксохимичен завод), което, несъмнено, е стратегически неизгодно, само че това не е загуба на страната. Това е единствено крачка обратно, след това ще би трябвало да създадем две крачки напред. Затова е значимо да не ескалираме обстановката... ", отбелязва Серган.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР